Cari Parking dengan ParkEasy

parkeasy-feature-e1435910670383
Korang mesti pernah menghadapi masalah nak cari parking kan? Penat-penat datang dari jauh tapi bila berpusing-pusing tak jumpa lot kosong. Dah pergi naik atas sampai bumbung pun takde. Memang penat kan? Kadang-kadang bila nampak orang pergi ke kereta ingatkan orang tu nak keluar rupa-rupanya tertinggal barang dalam kereta....
Continue reading »

Feri karam di Filipina : Pemilik disabitkan dengan tuduhan membunuh

feri_filipina
Mungkin ramai yang telah mendengar kisah mengenai feri penumpang di Filipina yang tenggelam hanya beberapa minit berlepas dari pelabuhan Menurut pihak berkuasa lebih dari 50 orang telah disahkan maut dalam kejadian yang berlaku Khamis lalu.Saksi kejadian mengatakan bahawa bot tersebut terlalu penuh. Menurutnya terdapat sedikit gelora yang agak...
Continue reading »

Tips mengelakkan dari menjadi mangsa penipuan di lebuhraya

mekanikberani
Pernahkah anda menjadi mangsa penipuan ketika berlaku kerosakan di lebuhraya? Admin pernah mengalaminya 3 tahun lalu dan kesakitannya terasa sampai kini. Apataknya bila penipuan berlaku kos yang dikenakan meningkat hingga ribuan ringgit. Menambah sakit hati apabila kenderaan yang dibaiki tidak menjadi baik malahan ianya mengalami masalah hanya beberapa...
Continue reading »

Harga minyak naik lagi

statistik
KUALA LUMPUR – Harga runcit petrol RON95 naik 10 sen manakala RON97 sebanyak 20 sen seliter bagi Julai 2015 berkuat kuasa tengah malam ini. “Namun harga diesel kekal pada RM2.05 seliter,” kata Timbalan Presiden Persatuan Penjual Pengusaha Stesen Minyak Malaysia Datuk Zulkifli Mokti ketika dihubungi Bernama. Beliau berkata...
Continue reading »

Tiada lagi notis awal kenaikan harga minyak

petrol-increase
Pemandu tidak akan lagi mendapat notis awal pertukaran harga minyak petrol dan diesel pada setiap bulan. Datuk Seri Hasan Malek, Menteri KPDNKK mengatakan bahawa tiada lagi peringatan awal dan pengguna hanya akan mengetahui harga baru pada tengah malam. Menurutnya dalam Star Online kementerian tidak akan lagi membuat pengumuman...
Continue reading »